Kronik Balık Hastalığı

KRONİK BALIK HASTALIĞI

Kronik balık hastalığı yüzyıllar öncesinde karşılaşılan bu hastalık karşısında tıp çaresiz kalmış ve hastalar kendi hallerine bırakılmıştır.Belirlenen bir tedavisi yoktur hastaların da tedavi olmaya yanaştıkları gözlenmemiştir.

HASTALIK BELİRTİLERİ

Kalıtsal bir hastalıktır, daha önceki aile bireylerinde oluşum gösterdiyse yeni doğan aile fertleri de ciddi risk taşımaktadır.Küçük yaşlarda etkilerini gösterebilir fakat belirlenebilmiş bir yaş grubu yoktur hemen her yaşta bu hastalığın pençesine düşülebilir.Bulaşıcıdır yakın bir arkadaş veya aile bireyi tarafından size geçme ihtimali çok yüksektir.Genelde erkeklerde görülmesine rağmen kadınlarda da rastlanmaktadır.
İlk belirtiler hastanın av mahallinden uzak kaldığında yoksunluk belirtileri göstermesidir.Hemen bir araç temin edilerek avlak bölgesine ulaştırılması gerekir aksi takdirde sıkıntı ve depresyon baş gösterecek hasta huzursuz bir ruh haline bürünecektir.Evde kaldığı zamanlarda ise olta malzemeleriyle uzun saatler geçirmesi bir nevi terapidir.
Tipik özellikler gösterirler,örneğin;bi kaçı bir araya geldiğinde birbirlerine av anılarını anlatmaları kaçınılmazdır.Kaçırılan büyük balık hikayelerine ise kimse inanmaz.Hemen hemen hepsinin tuttuğu balıkla çekilmiş bir fotoğrafı vardır bu kutsal bir anıdır,kimse o balığa ‘biraz küçük değil mi ?’ gibi aşağılamalarda bulunamaz aksi takdirde sonuçları iyi olmayabilir.
Hastalık ilerledikçe hepsinde gözlenen bir olayda odalar dolusu malzeme stoğudur bu birlikte yaşadıkları insanların tepkisine yol açmakta bu yüzden de hastanın bu tedariği gizlice yapmasına sebep olmaktadır.Bazıları ceplerinde her ihtimale karşı 40 gr kurşun, 3 adet iğne, misina ve fırdöndü taşır.Ailece pikniğe veya gölet kenarına gidildiğinde onlara sezdirmeden piknik sepetinin içine bir olta ve bi kaç paket yem saklanır.
Her birinin ekürisi vardır,onunla birlikte avlanmak hastaya daha huzurlu hissettirir, yalnız olmadığını bilir.Bir anda harekete geçebilir ve hızlı karar verirler.Kahvede otururken hadi balığa gidelim diyerek yerinden fırlar ve hemen hazırlanır diğerlerini de ayartır ki hanımlardan birlikte azar yensin.Ava giderken akşam yemek yapma denir,dönüldüğünde ise aynı kişiden yemek hazır değil mi? diye bir söz işitilir.

GENEL ÖZELLİKLERİ:

Kronik balık hastalığı na yakalanan hobiciler korkusuzdurlar,yağmurdan çekinmez yağmurluğunu giyip soluğu gölde barajda alırlar. Gecenin zifiri karanlığında tek başlarına kuş uçmaz kervan geçmez yerlere doğru yol alırlar. Uzun yollar onların gözünü korkutmaz bu uğurda yüzlerce km yol yapabilirler hatta yurt dışına gitme hayalleri de vardır kimileri bunu gerçekleştirir ulaşmak istedikleri yerler genelde Panama,Kenya gibi trofe balıklar yakalayabilecekleri yerlerdir.Her birinin gönlünde çok büyük balıklar yakalamak vardır bunlar trofe sazan, yayın,turna ve benzeri balıklardır.
Bilgi dağarcığı geniştir.Ekipmanlar,göletlerin durumu,iç suların özellikleri,hava ve yol bilgisi ve daha sayamayacağımız binlerce bilgi hafızalarında mevcuttur.
Maceracıdırlar,kimsenin ayak basmadığı yerleri arar oraya ilk onlar gider.Sırtlarında kilolarca ağırlıkla dik kayalıklara tırmanırlar, bunun sonucunda iyi birer tırmanıcı olup çıkarlar.Dalgalı sularda teknesiyle manevralar yaparak ilerleyebilirler.
Kendilerine güvenirler,kırk yıllık hava raporu sucusu gibi tahminlerde bulunurlar ama bunlar her zaman doğru çıkmaz.
Zarif insanlardır,birbirlerine ve doğaya saygılıdırlar.
Heyecanlıdırlar,oltalarına taktığı zillerden ses geldiğinde elindeki çayı,kahveyi fırlatır atarlar.
Uykusuzdurlar,sabahın köründe evden çıkıp balığa giderler yada tüm geceyi balıkta geçirirler.
Seçicidirler,en iyi çorbacıyı, restaurantı,yemciyi bilirler.
Çalışkandır,durmak bilmeden olta atarlar.
Uzun ömürlüdürler,doğanın güzelliğini en iyi şekilde yaşayan bu insanlar uzun yıllar huzurlu bir şekilde yaşayabilir.
Serseri ruhludurlar,bir gün orda bir gün burdalardır.
TEDAVİ YÖNTEMLERİ:İMKANSIZ BİR HASTALIK TEDAVİSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Onlar için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri emeklilikten sonra baraj kenarı bir yere yerleşme fikirlerine saygı duymak ve onlarla birlikte bu hayali gerçekleştirmek.Geriye kalan ömürlerini bir çoğu bu şekilde geçirir..
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.