Hipostomus plecostomus (Leopar Vatoz)

Hipostomus plecostomus (Leopar Vatoz)

 

Akvaryumların vazgeçilmezlerinden biri olan leopar vatoz çok büyümeleri ve akvaryum ortamında üretilmemeleri ile bilinmektedir. Akvaryum dünyasına yeni giren akvaristler cüce vatoz mu yoksa leopar vatoz mu sürekli karıştırırlar. Her ikiside siyah renkte olması ve buna en büyük nedenlerden biridir. Cüce vatozların üzerlerinde beyaz noktalar (puantaj) varken leopar vatozlarında bu yoktur.

Latincedeki İsmi

Hipostomus plecostomus (Leopar Vatoz)

Coğrafik KökeniSuniram nehri
BeslenmeHem etçil hem otçul
Davranış BiçimiBarışçıl
Kendi Türleriyle DavranışBarışçıl
Işık İhtiyacıDüşük
Yüzme SeviyesiDip
Cinsiyet AyrımıBüyük yetişkin erkekler kırmızımsı pembeye dönüşen kalınlaşmış pektoral yüzgeçlere sahiptir. Gravid yetişkin dişiler yukarıdan bakıldığında daha geniş görünür.
Sıcaklık20.0 – 30.0
ÜremeErişkin boya 40cm den sonra gelirler. Bu boya gelmiş olanlar için  devasa mağara veya küpler hazırlanır. Akıntının çok olması önemlidir. Akvaryum ortamında üretilmemiştir.
Ph Aralığı6,5 – 8,0
En Az Akvaryum Hacmi120 Litre
En Fazla Büyüdüğü Boy300mm veya 11,8 “

Genel Açıklama: Cinsdeki türlerin sayısı nedeniyle, numunenin kesin bir provenansı olmadan tanımlama çok zordur. Çoğu ” yaygın pleco ” artık Peru ve Brezilya’dan ihraç ediliyor. Gerçek H.plecostomus’un fotoğrafları, 1960’lı ve 70’li yıllarda akvaryum literatüründe, Venezuela, Surinam ve Guyanas’tan ‘ortak plecos’ ihraç edildiğinde yaygındır.

Akvaryum ortamında üretilmesi imkansızdır dev boyutlara eriştiği ve durgun sularda yumurta döktüğü için akvaryumda ürerim kaydı bulunmamaktadır.

Facebook Sayfamız

Youtube Kanalımız

Akvaristler Sosyal Medya Platformu

Yoruma kapalı.