Betta İmbellis (Barışçıl Betta)

Betta İmbellis

Betta imbellis ler diğer bettalar gibi değillerdir. Birden çok erkek aynı akvaryumda dişisi ile bakılabilir. Türkiye de yeni yeni tanıtımı yapılmasına rağmen oldukça ilgi gören balık türü olmuştur. Betta imbellisleri diğer bettalardan ayıran özelliği barışçıl olmalarıdır. Kendi akvaryumlarda karidesler ve lepistesler ile beraber besledim hatta ilk zamanlarda lepistesler bettaları kovaladım diyebilirim sizlere bu balık ile ilgili söyleyebileceğim en önemli tüyo minimum akıntı ve bol bitkili akvaryumlar bu bitkiler de amazon saz gibi uzun bitkiler olursa betta imbellisler çok daha mutlu olacaklardır.

Latincedeki İsmi

Betta imbellis

Coğrafik KökeniMalezya
BeslenmeEtçil
Davranış BiçimiBarışçıl
Kendi Türleriyle DavranışOrta derecede agresif.
Işık İhtiyacıDüşük
Yüzme SeviyesiOrta Yüzey
Cinsiyet AyrımıErkekler daha büyük, daha renkli ve daha uzun yüzgeçlere sahiplerdir. Dişiler ise daha küçük boylarda kısmen renksiz ve yüzgeçleri oldukça küçüktür.
Sıcaklık22– 25 °C
ÜremeErkek suyun üstüne köpükten yuva yapar, erkek ve dişi yumurtlarken baba yumurtlararı bu köpüklere taşır ve yumurtalara bakıcılık eder.
Ph Aralığı4.5 – 6.5
En Az Akvaryum Hacmi40
En Fazla Büyüdüğü Boy6cm

 

Genel olarak sakin ve hareketsiz olan imbellisler tek erkekler ile beslendiği zaman baskınlık kuran erkeklerin daha çok renkli oldukları görülmüştür. Eğer görsellik için imbellis besliyorsanız tek erkek besleyip daha sonra dişi imbellisi yanına eklemeniz gerekmektedir.

Nadiren de olsa imbellisler diğer erkekler ile baskınlık kurma kavgası sırasında birbirlerini öldükdükleri görülmüştür.

Dişi betta imbellis
Erkek betta imbellis

 

 

 

 

 

 

Betta İmbellis Beslenme

Diğer bettalar gibi imbellisler de etçil beslenirler. Betta yavruları çok küçük oldukları için ilk zamanlarda sirke kurdu mikro kurt veya infororia verilmelidir. Artemia verilecek boya geldikden sonra artemia verilmesi hem sindirim hemde balıkların gelişimi açısından oldukça önem taşır.

Betta İmbellis Üreme

Bu bettalar da diğer bettalar gibi üreme yaparlar. Erkek su üzerinde köpükten yuva yapar, dişi ile kilitlenip yumurtalara döl verir ve erkek yumurtaları köpüklerin içine koyar ve çıkana kadar yumurtalar başında bekler. Çiftleşme işlemi bittikden sonra dişiyi, yumurtalar çıktıktan sonra da erkeği yavruların yanından ayırabilirsiniz.

Betta balıkları hakkında daha çok bilgi almak için tıklayınız.

Facebook Sayfamız

Youtube Kanalımız

Akvaristler Sosyal Medya Platformu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.