Aristochromis Christyi Üretimi Bakımı Akvaryumu Hepsi ve Daha Fazlası

Aristochromis Christyi

Malavi gölünün sahile yakın yarı kumluk yarı kayalık alanlarında yaşayan Aristochromis Christyi i balıkları haplochromis  ailesinin bir türüdür. Oldukça gösterişli ve büyük bir tür olan bu canlılar uygun akvaryumlarınız var ise kesinlikle önereceğim bir türdür.

Latincedeki İsmi

Aristochromis Christyi

Coğrafik KökeniMalavi Gölü
Yaşam AlanıSahile yakın yarı kumluk yarı kayalık alanlar
BeslenmeEtçil
Davranış BiçimiBarışçıl
Kendi Türleriyle DavranışAgrasif
Işık İhtiyacıOrta
Yüzme SeviyesiTaban – Orta
Cinsiyet AyrımıErkekler dişilere göre daha büyük ve renkli olurlar. Anüs vent kontrolü, ve anal yüzgeçler ile de cinsiyet belli edilebilir.
Sıcaklık22°C – 26°C
ÜremeAğızda kuluçka yaparlar.
Ph Aralığı7.3 – 8.5
Su Sertliği10 – 30° dH
En Az Akvaryum Hacmi450Litre
En Fazla Büyüdüğü Boy30cm
Zorluk Seviyesi2

 

Cinsiyet Ayırımı

Bu türde cinsiyet ayırımı yapmak oldukça kolaydır. Aşağıdaki görselde de göründüğü gibi erkekler daha renkli daha büyük ve kuyruk uçları sivridir, dişiler ise kuyruk uçları küt, daha küçük ve renksiz olurlar. Cinsiyet ayırımı için erken davranmak yanlış olur çünkü bu tür malavi gölünün en büyük canlılarından biridir. Yetişkinliğe 17-20cm aralığında gelmektedir bu nedenle yavru bireylerde cinsiyet ayırımı yanıltabilir.

cinsiyet ayırımı

Aristochromis Christy Akvaryumu

bu tür oldukça büyük olduğu için bizlerinde büyük akvaryumlar kurmamuz gerekmektedir. Kendi türlerine karşı agrasif olsalarda diğer türlere karşı barışçıl türlerdir kendi türlerine karşı agrasif olma nedeni de birden fazla erkeğin aynı akvaryumda bulunmasıdır. bu tür için bol kayalık ve yüksek kumlu akvaryumlar gerekmektedir. Kumla oynamayı ve bir yerden başka bir yere taşımayı çok severler. Akvaryum hacmi en az 450 litre olması gerekmektedir. Aynı zamanda güçlü bir filtrasyon da balıkların sağlıkları açısından oldukça önem kazanır. Unutmayınız ki yüzen balık hızlı büyür balığın yüzmesi için de akıntı olması gerekmektedir bu tarz büyük balıklarda güçlü filtrasyon ve akıntı kullanmaktan korkmaya gerek yoktur, balık bir süre sonra bu akıntıya alışacaktır.

Facebook Sayfamız

Youtube Kanalımız

Akvaristler Sosyal Medya Platformu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.